C-Pharm d.o.o. je tvrtka osnovana 2006. godine.
Osnovna djelatnost je proizvodnja gotovih mikrobioloških podloga po načelima dobre
proizvođačke prakse (GMP) i u skladu sa sustavom kvalitete.

MIKROBIOLOŠKE PODLOGE
ZA „In-vitro“ DIJAGNOSTIKU

Naši proizvodi se koriste za izolaciju mikroorganizama iz: hrane, vode, okoliša, kliničkog materijala u humanoj i veterinarskoj medicini, predmeta opće uporabe, kao i za određivanje pokazatelja higijene i uzročnika kvarenja.

U kratkom roku izrađujemo manje i veće serije različitih vrsta gotovih podloga, čime je našim korisnicima olakšana dnevna provjera podloga u dijagnostici.
Našim korisnicima osiguravamo visokokvalitetan proizvod, što postižemo zahvaljujući potpuno automatiziranoj proizvodnji i kontinuiranim praćenjem parametara kvalitete mikrobioloških podloga (boja, volumen, konzistencija, selektivnost, produktivnost, gubitak vode, održivost, sterilnost).

Gotove mikrobiološke podloge dostupne su u:

  • Petrijevim zdjelicama promjera 60 mm, pakiranje od 30 komada
  • Petrijevim zdjelicama od 90 mm, pakiranje od 20 komada
  • Boce od 100, 200, 250 i 500 ml, pakiranje od 10 komada
  • Epruvete, pakiranje po 20 epruveta.

SUSTAV KVALITETE

Tvrtka C-Pharm d.o.o. je uspostavila sustav kvalitete, zaštite okoliša i kvalitete medicinskih uređaja u skladu sa zahtjevima normi HR EN ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 i ISO 13485:2016. U pripravi mikrobioloških podloga primjenjuju se zahtjevi dobre proizvođačke prakse, te upute za pripremu, proizvodnju, skladištenje i ispitivanje hranjivih podloga HRN EN 12322: 2008. i HRN EN ISO 11133:2014.
Agencija za lijekove i medicinske proizvode odobrila je upis u očevidnik proizvođača medicinskih proizvoda i upis u očevidnik veleprodaje.

Mikrobiološke podloge nose oznaku CE. CE oznaka od “Conformité Européenne” (engl. European Conformity) mikrobioloških podloga – predstavlja oznaku proizvođača da su mikrobiološke podloge sukladne smjernicama EU i odgovarajućim Europskim normama na koje se pozivaju smjernice.

KRVNI AGAR

Krvni agar hranjiva podloga dobivena od ovčje ili konjske defibrinirane krvi u postotku od 5-10%.

Namjena joj je izolacija i uzgoj različitih mikroorganizama (posebno patogenih vrsta) te određivanje oblika hemolize bakterija.

Vrste hemolize:

  • alfa hemoliza – razgrađuje se samo hemoglobin, a eritrocit ostaje čitav, u takvom stanju se pojavljuje žuti pigment na agaru
  • beta hemoliza – potpuno uništavanje eritrocita
  • gama hemoliza – nema hemolize